Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
zborJedna od najsvečanijih uočnica do sada! Molilo se, pjevalo, veselilo, jelo i pilo…
 
 
Sveto misno slavlje predslavio je fra Marko Bandić, rodom iz Ružića, trenutno župni vikar na Humcu, koji je preuzevši filijale Crveni Grm i Prolog, unio toliko ljubavi, zajedništva i osvježenja kao nikada do sada! Svatko tko je bio, osjetio je, a tko nije može pogledati fotografije i pokušati donekle uživati u večerašnjoj večeri…
Propovjednik na ovoj svečanoj Misi, bio je budući mladomisnik iz naše župe, fra Slaven Tomić koji je u svojoj homiliji naglasio važnost shvaćanja Kristove prisutnosti pod prilikama kruha i vina te o životu i hrabrosti sv. Ivana koji je živio nimalo laganim pustinjačkim životom.
Od srca mu zahvaljujemo i već vidimo da će biti gorljivi propovjednik Kristova Evanđelja.
Preporučimo ga u naše molitve! 
Na kraju Mise, humački župnik i gvardijan, fra Dario Dodig, zahvalio je dragomu Bogu i svima prisutnima za sav trud i rad koji su uložili u ovu crkvu, novi oltar, ambon i tabernakul.
Naposljetku je rekao, pun emocija, da, otkada je na župi Humac, nije vidio svečanije Mise u Crvenom Grmu od ove večeras! 
Sveto Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uzveličao je mješoviti filijalni zbor ,,Sv. Nikola Tavelić” iz Radišića pod ravnanjem sestre Marcele Primorac, uz orguljsku pratnju Anđele Medić i Marije Bunoze! Uistinu je lijepo vidjeti ovako brojan i lijep zbor u zajedništvu i slavlju sa svojim sužupljanima iz Crvenog Grma! Neka im Gospodin bude plaća za svaku ispjevanu notu da što više i marljivije ustraju u slavljenju Gospodina na najljepši mogući način, pjesmom! 
 
zbor 3
 
 
Nakon Mise uslijedilo je pučko veselje uz iće i piće, pjesmu i ples! Orila se ganga i bećarac kao u ona dobra stara vremena. Radost je se vidjela na licima ljudi, baš onako kakvi kršćani trebaju biti, radosni i nasmijani!