Radišići Port@l


Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/radisici/public_html/old/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Strict Standards: Declaration of SIGPlusBoxPlusCaptionEngine::addScripts() should be compatible with SIGPlusCaptionsEngine::addScripts() in /home/radisici/public_html/old/plugins/content/sigplus/engines/captions.boxplus.caption.php on line 0

Ković Kamen

kovic 21996.godine javila se ideja da se nastavi tradicija svojih predaka,tj.tradicija obrade kamena.
Za početak je počeo sa primitivnim alatima koji su bili dovoljni za ručnu obradu kamena. Prve količine kvalitetnog kamena su bile u blizini kuće te nije bilo potrebe za njegovim vađenjem. To je u startu osiguravalo jeftinu sirovinu.
Prestankom rata potražnja za klesanim kamenom je brzo rasla, a marljivim radom posao se širio. Ivanu u radu pomažu sinovi Vjekoslav, Mile i Franjo.


Od dobiti stvorene radom nabavljani su sve bolji alati i oprema tako da danas obrt raspolaže sa opremom vrijednom 200000,00 KM.
Obrtnik proizvodi :
- kamen za kamene zidove (bunje)
- špicane kamene zidove (mozaik)
- špicane kamene elemente za podove, bazene, bašte, spomenike, fontane, kamine i sl.
- špicane kamene stupove
- elemente od kvalitetnog kamena po narudžbi.

Od jednostavnih poslova na početku rađeni su sve složeniji i zahtjevniji objekti, a kao krunu dosadašnjeg rada možemo spomenuti izvoz i ugradnju visoko zahtjevnih kamenih elemenata za crkvu u Norvalu, Kanada.

Iz navedenih činjenica nameće se jednostavan zaključak, a to je da je ovaj projekt realan, održiv i izvodljiv, te ekološki prihvatljiv. Sigurni smo da će ovakvim postepenim razvojem obrt,koji je zapravo obiteljski biznis, postati putokaz kako se sa skromnim sredstvima u hercegovačkom kamenjaru može solidno živjeti od svoga rada.

DJELATNOST : Vađenje i obrada kamena
LOKACIJA : Gornji Radišići bb 88320 Ljubuški
KONTAKT OSOBA : Ivan Luburić
DATUM REGISTRACIJE : 19.03.2002.god.
TELEFON : 039/846-717 i 063-493-268

Više fotografija pogledajte OVDJE


sponzorirano