Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

saracPohvalio bih cijelu ekipu. Bolje smo izgledali na terenu, pružili puno više energije i puno je lakše uz ovakvo navijanje. Hvala im. Mi ćemo probati nastaviti dalje i isprati gorak okus prve utakmice, rekao je Josip Šarac nakon pobjede nad SAD-om 40:22 u susretu 2. kola skupine G Svjetskog prvenstva.

U posljednjem susretu u skupini hrvatski rukometaši za dva dana igrat će protiv Maroka, a drugi krug natjecanja izborit će tri najbolje ekipe iz skupine.

– Turnir ide dalje. Moramo skupiti glave i nadati se da će nam turnir dati još jednu šansu da prođemo dalje. Maroko je slična ekipa i slične kvalitete kao SAD. Idemo po pobjedu i dati najbolje što možemo, dodao je Šarac.
 
Susret je prokomentirao i naš prvi strijelac protiv Amerikanaca Igor Karačić.

– Lijepo smo se istrčali. Nismo podcijenili Ameriku u nijednom trenutku. Odigrali su jednu odlučnu utakmicu protiv Maroka. Analizirali smo ih i vidjeli prijetnje, ali Hrvatska je shvatila ovaj put ozbiljno i zaustavili smo sve njihove prijetnje.

Osvrnuo se Karačić još jednom na otvaranje SP-a i poraz od Egipta.
– Hrvatska je danas bila na razini. Prije utakmice i tijekom priprema bila je na ovakvoj razini. Što se desilo protiv Egipta, tko zna. Možda sam sebi stvoriš pritisak i bojiš se neuspjeha, dođe ti onakav rezultat. To trebamo zaboraviti i ići dalje. Mi svoje moramo odraditi do kraja na pošten način, kako jedino i znamo. Slušamo o padu hrvatskog rukometa, ja jednostavno ne mislim da je to tako. Rezultati to pokazuju u zadnje vrijeme, ali ja mislim da mi imamo lijepu budućnost i igrače koji mogu nositi ovaj dres i trenere koji to mogu voditi.