Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

josip saracOdlične vijesti iz Njemačke uoči okupljanja reprezentacije za Svjetsko rukometno prvenstvo. Gotovo savršenu utakmicu, svakako najbolju otkako je u Bundesligi, odigrao je Josip Šarac za Göppingen kod Magdeburga. Iako su prvaci dobili 33-29, Šarac je napadački nosio Göppingen zabivši deset golova iz 11 pokušaja. 

Da nije bilo Portnerovih 15 obrana za domaćine, Šarac bi vjerojatno bio i prvo ime cijele utakmice. Uz njega od Hrvata Kozina je zabio tri gola, a Šego je skupio pet obrana.

Sjajna je to preporuka i izborniku Hrvoju Horvatu s obzirom da smo na lijevom vanjskom ostali bez Mamića i Jaganjca, na Lučinu, Srni i Šarcu. Tko će se nametnuti tijekom priprema, vidjet ćemo do 13. siječnja i otvaranja SP-a s Egiptom.

Još bolja vijest za Horvata je stigla iz Melsungena za koji je prvu utakmicu nakon mjesec dana stanke zbog ozljede gležnja odigrao Ivan Martinović i zabio tri gola u pobjedi nad Leipzigom 20-19. Nažalost, van stroja su u Melsungenu i dalje Pavlović i Mandić koji neće na SP.

Kiel će prenoćiti na vrhu Bundeslige, s pobjedom nad Mindenom 36-29. Duvnjak jedan gol, Šebetić dva za goste.