Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

980b587f8f43a2bec21c11d2f59e861c LIzbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić u ponedjeljak je objavio skraćeni popis od 20 igrača koji kandidiraju za nastup na kvalifikacijskom turniru za OI koji će biti održan u Danskoj, a na njemu nema dugogodišnjeg prvog reprezentativnog vratara Mirka Alilovića.


"Obavio sam razgovor s njim. Rekao je kako iz osobnih razloga nije spreman te poštujući njega i njegovu odluku odabrali smo još jednog vratara. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića", pojasnio je svoju odluku izbornik Željko Babić.


Hrvatske rukometaše na turniru u Danskoj (8 - 10. travnja), osim s reprezentacijom domaćina, čekaju i dvoboji s Norveškom te Bahreinom, a nastup u Rio de Janeiru osigurat će dvije prvoplasirane reprezentacije. Dio reprezentativaca će se okupiti 1. travnja u Zagrebu.


No, kako je u tom terminu i Final Four SEHA lige u Varaždinu, a na kojem nastupaju čak desetorica igrača s Babićevog popisa, polovica reprezentativaca će se reprezentaciji priključiti u nedjelju, 3. travnja, u Ivanić-Gradu, gdje će se Hrvatska pripremati, baš kao što je to bio slučaj i uoči EP-a u Poljskoj, s kojeg su se hrvatski rukometaši vratili s brončanom medaljom.


"Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozljede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje", zaključio je izbornik Babić.

Skraćeni popis kandidata za olimpijske kvalifikacije


VRATARI (3):
Ivan Pešić - Meškov Brest
Filip Ivić - PPD Zagreb
Ivan Stevanović - PPD Zagreb

KRILNI IGRAČI (3):
Manuel Štrlek - Vive Tauron Kielce
Ivan Čupić - Vive Tauron Kielce
Zlatko Horvat - PPD Zagreb

KRUŽNI IGRAČI (3):
Ilija Brozović - Kiel
Krešimir Kozina - Flensburg-Handewitt
Marino Marić - Melsungen

VANJSKI IGRAČI (11):
Marko Kopljar - Barcelona
Luka Šebetić - PPD Zagreb
Denis Buntić - Vive Tauron Kielce
Igor Karačić - Vardar
Luka Cindrić - Vardar
Domagoj Duvnjak - Kiel
Domagoj Pavlović - PPD Zagreb
Marko Mamić - Dunkerque
Ivan Slišković - Veszprem
Jakov Gojun - Fuechse Berlin
Stipe Mandalinić - PPD Zagreb