Hercegovačka večer 2012.: Radišićani vagali {foto}

P1012829 (Kopiraj)Stuttgart-Gerlingen, Stadthalle Veličanstveni skup tradicionalne, četrnaeste po redu, Hercegovačke večeri koji se održao na najvišoj razini 29. 09. 2012. u kongresnoj dvorani Stadthalle, kako smo doznali u organizaciji „Hrvatske zajednice Hercegovina Stuttgart e.V.“ uz vrlo bogat i raznovrstan kulturno-zabavni program prepoznatljiv u čuvanju, jačanju i izgradnji zajedničke baštine u vremenu koje leti.

Glavni gost glede glazbe bio je Mate Bulić. Gosti večeri: Izabela Martinović, HKUD Brotnjo, Udruga potomaka udovica II. Svjetskog rata i poraća, guslar: Stojan Čarapina. Voditelji: Zrinko Jurić i Slavica Novosel. Nastupili su i mnogi drugi umjetnici uz vrhunsku domaću glazbu. Večer puna emocija stopila se u rijeku i proslavu rijetko viđenog zajedništva iseljenih Hrvata.

Hrvati su stigli iz Njemačke, Švicarske i Austrije, te BiH i Hrvatske. Cijeli koncept programa se slaže prema gore napisanom, a taj je duhovna povezanost sa svojom maticom.To je uvijek bilo moguće ostvariti uz veliku potporu dobronamjernih ljudi, koji su znali i znaju prepoznati pozadinu i korist jedne takve večeri i to ne samo za Hrvate iz Hercegovine. Uz Hrvate koji žive i rade u Stuttgartu te njihovu rodbinu i prijatelje, na skupu nazočili su i brojni uglednici iz društveno-političkog, crkvenog i kulturnog života iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U dvorani je bilo preko 1500 posjetitelja, brojni izvođači i osoblje. Za sve nazočne uslijedio je iznimno zanimljiv kulturno-zabavni program u kojem je bilo svega: od pjesme i plesa do gange, dipli i gusala (Stojan Čarapina). Nezaboravan je bio nastup domovinskog i iseljeničkog folklora, HKUD Brotnjo i “Krešimir” iz Bad Cannstatta. Troje pjevača: Karmen Kočila, koja je oduševila pjevanjem hrvatske himne, te Izabela Martinović i Mate Bulić oduševili su mnogobrojnu publiku.Sve je to bilo zaokruženo odličnom domaćom hranom i pićem.

Prihod je i ove godine namijenjen za humanitarne svrhe. Uz predstavljanje i prodaju knjige “3 dana” publici je predstavljen i humanitarni projekt izrade spomenika hercegovačkim majkama - udovicama Drugog svjetskog rata i poraća. Zasigurno se može reći zasluge za to pripadaju vodstvu Hrvatske zajednice Hercegovina iz Stuttgarta na čelu s predsjednikom Zoranom Primorcem, Željkom Artukovićem i njihovim timom za jednu nezaboravnu Hercegovačku večer u Gerlingenu u Njemačkoj.

 


primarni i sekundarni / radisici.ba

Dodaj komentar

Radišići port@l nije odgovoran za sadržaj komentara i zadržava pravo brisanja onih koje smatra neprimjerenima!

Sigurnosni kod
Osvježi

Nalazite se ovdje: Naslovnica Radišići Hercegovačka večer 2012.: Radišićani vagali {foto}